ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ |Percasa

πώς να επιλέξω το κατάλληλο μαξιλάρι

   Υπάρχει  μεγάλη ποικιλία σε σχήματα, χρώματα και σχέδια μαξιλαριών. Πώς να διαλέξετε αυτό που θα βελτιώσει την διακόσμηση και θα αναδείξει το δωμάτιο;

Ο καθένας λαχταράει μία αλλαγή κάθε τόσο στο χώρο του. Όμως βάφοντας τους τοίχους σας σε ένα διαφορετικό χρώμα ή αλλάζοντας ύφασμα στην επίπλωση σας δεν είναι πάντα η λύση που μπορείτε ή θέλετε να κάνετε. Ο ευκολότερος και πιο προσιτά οικονομικός τρόπος για να αλλάξετε λουκ στο χώρο σας είναι να προσθέσετε διακοσμητικά μαξιλάρια. Αυτή είναι μία εύκολη αλλαγή η οποία μπορεί να αλλάξει πολύ τον χώρο σας , και κυρίως, μπορείτε εύκολα να τα αντικαταστήσετε εάν δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα.

   Ένα όμορφο μαξιλάρι μπορεί πραγματικά να αλλάξει το λουκ του σπιτιού σας αλλά πως θα διαλέξετε το σωστό; Εάν το χρώμα, το σχέδιο ή το μέγεθος δεν είναι τα κατάλληλα, θα χαλάσουν οι ισορροπίες. Εάν έχετε πολύ λίγα ή πάρα πολλά μαξιλάρια σε σχέση με το μέγεθος του καναπέ, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.

Πώς να διαλέξετε διακοσμητικά μαξιλάρια

Μέγεθος, σχήματα, χρώματα, σχέδια, αριθμός μαξιλαριών και το συνολικό στυλ του χώρου βοηθάνε για τις βασικές σκέψεις που πρέπει να κάνετε για να αποφασίσετε πριν βγείτε στην αγορά.Τραβήξτε μία φωτογραφία του δωματίου για να έχετε μαζί σας μία  εικόνα του χώρου σας και του τι ταιριάζει σε αυτόν. Αυτό επίσης είναι χρήσιμο για τα καταστήματα που βοηθάνε τους πελάτες τους να διακοσμήσουν όμορφα το σπίτι χωρίς επιπλέον χρέωση.

  Λοιπόν, αυτά είναι απαραίτητο να τα γνωρίζετε για τη σωστή επιλογή διακοσμητικών μαξιλαριών στον χώρο σας.

Μέγεθος

Το μέγεθος από τα διακοσμητικά μαξιλάρια εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του καναπέ ή της καρέκλας που θα τοποθετηθούν. Το συνηθισμένο μέγεθος είναι το 0.40×0.40 , 0.45×0.45 , 0.35×0.55. Μεγάλα μεγέθη μαξιλαριών ( 0.70×0.70) δημιουργούν μία cozy αισθητική, αλλά πρέπει να μπουν σε πραγματικά μεγάλους καναπέδες.

Εάν ο καναπές σας είναι μοντέρνος και μικρός ή αν χρειάζεστε μαξιλάρι για την καρέκλα σας, προτιμήστε κάποιο μικρότερο.

Γέμιση

Η τυπική γέμιση για μαξιλάρια μία ειδική συνθετική μίξη. Αυτά συντηρούν το σχήμα από το μαξιλάρι πολύ καλά και είναι οικονομικά.

Αριθμός

Το σημαντικότερο που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο κατάλληλος αριθμός μαξιλαριών για το μέγεθος του καναπέ σας. Συνήθως τα μαξιλάρια μπαίνουν σε ζεύγη μπορείτε όμως να βάλετε και μεμονωμένα. Για πολύ μεγάλο καναπέ, πέντε διακοσμητικά μαξιλάρια ειναι αρκετά, αλλά πολλοί καναπέδες φαίνονται καλύτεροι με μόνο 2-3 μαξιλάρια. Για μια μικρή καρέκλα, διαλέξτε 1 μαξιλάρι.Φυσικά αυτό είναι απλά μια άποψη. Εάν λαχταράτε το αίσθημα της άνεσης από πολλαπλά απαλά μαξιλάρια ντύστε τον καναπέ σας όπως εσείς αγαπάτε.

Σχήμα

Υπάρχουν 4 βασικά τυπικά σχήματα μαξιλαριών για να διαλέξετε-κυλινδρικά, τετράγωνα, ορθογώνια παραλληλόγραμμα και κυκλικά. Πώς  θα κρίνετε όμως ποιο σχήμα είναι το καλύτερο για τον χώρο σας; Ένα πράμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σας όταν αποφασίζετε το σχήμα από διακοσμητικά μαξιλάρια είναι το πώς θα τα χρησιμοποιήσετε. Σκεφτείτε την αισθητική της επίπλωσης σας. Αυστηροί καναπέδες με κοφτερές γραμμές μπορούν να μαλακώσουν λίγο με κυκλικά μαξιλάρια, μεγάλα τετράγωνα θα δώσουν ένα πιο ισορροπημένο λουκ για έναν πιο καμπυλόγραμμο καναπέ. Υπάρχει και ο συνδιασμός 2-3 διαφορετικών σχημάτων.

Σχέδια και χρώματα

Η στιγμη που φοβούνται οι περισσότεροι αγοραστές. Πώς να επιλέξετε τα σχέδια και τα χρώματα ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους καλά; Ένα έντονο χρώμα στο μαξιλάρι θα είναι too much; Τα ερωτήματα είναι συνεχή και οι πολλές επιλογές από μαξιλάρια που σας προσφέρονται δεν κάνουν τα πράματα ευκολότερα.

   Εδώ θα βρείτε μερικές λύσεις που ενδέχεται να σας βοηθήσουν.

  •    Εάν έχετε 2 μαξιλάρια μαζί σε ένα έπιπλο, κάντε τη διαφορά επιλέγοντας 2 κομποζέ μαξιλάρια και όχι ίδια.
  •    Για έναν μεγάλο καναπέ, διαλέξτε 2 μονόχρωμα μαξιλάρια και κάντε αντίθεση με τον καναπέ επιλέγοντας 2 μαξιλάρια με σχέδιο όπου υπάρχει αναφορά του βασικού χρώματος του καναπέ.
  •    Διαλέξτε σχέδια τα οποία έχουν ουδέτερα χρώματα, ειδικά αν σας αρεσουν τα έντονα μοτίβα. Άσπρα κρεμ ή μπεζ μαξιλάρια θα είναι λιγότερο κουραστικά στο μάτι.
  •    Μην φοβάστε να αναμειγνύετε σχέδια. Απλά να είστε σίγουροι πως τα περισσότερα από αυτά έχουν τουλάχιστον ένα κοινό χρώμα.
  •    Όταν συνδυάζετε διαφορετικά μαξιλάρια, αλλάξτε την ένταση των σχεδίων. Όταν βάζετε ένα ψιλό γεμάτο σχέδιο φροντίστε να το συνδυάσετε με ένα πιο απλό.
  •    Εάν αγοράζετε μαξιλάρια για καναπέ και πολυθρόνα μαζί, σκεφτείτε τα ως γκρουπ. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα προσπαθείστε να δείτε για χαρακτηριστικά (χρωματικές παλέτες, μοτίβα, στυλ) τα οποία θα συνδυάζουν τα μαξιλάρια μεταξύ τους.

Στυλ

Η διακόσμηση του δωματίου σας είναι μία άλλη σημαντική σκέψη την οποία πρέπει να κάνετε για να αποφασίσετε τα υφάσματα, τα χρώματα και την υφή των διακοσμητικών μαξιλαριών. Διαλέξτε μαξιλάρια που να δένουν με τη γενικότερη εικόνα του χώρου σας.

 

Leave a Reply