ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΧΑΛΙ | Percasa

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Η αγορά ενός χαλιού είναι πολύ σημαντική καθώς είναι ένα είδος με υψηλό σχετικά κόστος , το οποίο θα μείνει για πολλά χρόνια κοντά μας να το βλέπουμε , να το πατάμε και να το ζούμε. Όσο λιγότερα ξέρει κάποιος για τα χαλιά τόσο χειρότερη σχέση ποιότητας – τιμής θα έχει η επιλογή που θα κάνει.

 

Εδώ σας παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε στην αγορά ενός χαλιού

 

ΤΟ BUDGET
Θα πρέπει να αγοράσετε το καλύτερο χαλί που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Ψάξτε για καλής ποιότητας φυσικά υλικά όπως το μαλλί , το μετάξι και το βαμβάκι ή συνθετικές χαλιά τα οποία να φέρουν εγγυήσεις ότι είναι απόλυτα ασφαλή για την υγεία από τον κατασκευαστή τους. Ένα υψηλής ποιότητας χαλί θα αντέξει περισσότερα χρόνια σε άριστη κατάσταση.
Σε γενικές γραμμές να χρησιμοποιήσετε το κόστος των επίπλων του χώρου σαν κατευθυντήρια γραμμή για το πόσο θα δαπανήσετε. Στο σαλόνι, για παράδειγμα, το χαλί θα πρέπει να κοστίζει όσο περίπου ο καναπές. Ορίστε το όριο τιμής σας πριν σας κατάστημα.

 

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ
Επιλέξτε ένα χαλί για το σαλόνι που να είναι περίπου στο μέγεθος των καναπέδων σας. Για τον διάδρομο ανοίξτε την πόρτα και στη συνέχεια μετρήστε από εκείνο το σημείο μέχρι εκεί που θέλετε να εκτείνετε το χαλί σας. Στα πλάγια θα πρέπει να υπάρχει από τους τοίχους μια απόσταση τουλάχιστον 10 εκατοστών από κάθε πλευρά. Στην τραπεζαρία το χαλί που θα διαλέξετε πρέπει να είναι μεγαλύτερο κατά τουλάχιστον 50 εκατοστά από κάθε πλευρά του τραπεζιού για να μπορέσει να φιλοξενήσει επάνω του τις καρέκλες και όταν τη χρησιμοποιείτε. Στην κρεβατοκάμαρα χρησιμοποιείστε τα σετ κρεβατοκάμαρας εφόσον χωράνε στις διαστάσεις του χώρου σας ή εναλλακτικά κάντε ειδική παραγγελία χωρίς όμως να γεμίζετε υπερβολικά και να πνίγετε τον χώρο.
Σε μεγάλα δωμάτια , τα χαλιά θα πρέπει να ταιριάζουν στην διαμόρφωση του χώρου και τα έπιπλα. Ένα μεγάλο δωμάτιο που έχει χωριστεί σε δύο μικρότερες περιοχές θα φαίνεται καλύτερα με δύο χωριστά χαλιά, εφ ‘όσον αυτά συνδυάζονται με το χρώμα ή το υλικό (δε χρειάζεται να είναι ίδια).

 

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Η πιο σημαντική παράμετρος για την αγορά ενός χαλιού είναι να βρείτε κάτι που σας κάνει το κλικ και πρόκειται να σας ευχαριστεί κάθε φορά που θα το βλέπετε.

Leave a Reply