Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ | Percasa

επιλογή χρώματος σπιτιού

Το χρώμα είναι τόσο ισχυρό ,ώστε συνήθως ,για να το προσεγγίσουμε , χρησιμοποιούμε κανόνες. Πάντως δεν υπάρχουν αυστηροί και ήπιοι κανόνες. Για να αισθάνεσαι άνετα με τα χρώματα του σπιτιού σου ,χρειάζεται χρόνος, προσπάθεια, δοκιμές και σφάλματα. Για να διαλέξεις ένα χρώμα πρέπει να βρεις τη σωστή του απόχρωση και να καταλάβεις πως θα φαίνεται ,όταν το χρησιμοποιήσεις.

Η αλληλεπίδραση των χρωμάτων είναι αξιοθαύμαστη. Ορισμένα χρώματα απορροφούν εντελώς κάποια άλλα, ορισμένα κυριαρχούν και κρατούν τα άλλα μετέωρα. Ορισμένες αποχρώσεις χρωμάτων ,όπως αυτές με βάση το γκρι, συνδυάζονται με άπειρους τρόπους και είναι πολύ συνεργάσιμα με τα υπόλοιπα χρώματα.

Ένα χρώμα επηρεάζεται από τα πάντα γύρω του ,ιδίως το φως και τη σκιά , και βεβαίως ,από άλλα χρώματα. Το φως επιδρά στον τόνο ,στη ζεστασιά και στη σαφήνεια του χρώματος. Ένα σκούρο χρώμα σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο μοιάζει μάλλον μαύρο, ενώ σε μια περιοχή με λαμπρό φωτισμό το ίδιο χρώμα μπορεί να ανοίγει.

Η σωστή εκδοχή κάποιου χρώματος είναι αυτή με την οποία νιώθετε άνετα. Ορισμένα χρώματα μπορούν να σας καταθλίψουν, άλλα μπορούν να σας ανεβάσουν ψυχολογικά. Οι πιο αθώες αποχρώσεις του λευκού μπορούν να σας κάνουν να δυσφορείτε. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι το πιο αγαπημένο σας χρώμα δεν είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Όμως δεν υπάρχουν κανόνες. Η προσωπική σας αντίδραση σε συγκεκριμένα χρώματα πρέπει να αποτελεί τη βάση των επιλογών σας.

Leave a Reply