10 ΕΥΚΟΛΑ TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΥΡΤΙΝΑΣ | Percasa

κουρτίνες Βέροια Θεσσαλονίκη

Συνήθως, η αγορά κουρτίνας μοιάζει με απλή υπόθεση. Μετράμε πρόχειρα, πάμε στο μαγαζί, διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει και είμαστε έτοιμοι. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο κατά την αγορά κουρτίνας και οφείλουμε να τους λάβουμε υπόψιν μας ώστε να οδηγηθούμε στο άρτιο αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

10 εύκολα tips που μπορούμε να έχουμε κατά νου στην αγορά είναι τα εξής:

  1. Μήκος. Το μήκος εξαρτάται από το τι αντικείμενα τοποθετούνται δίπλα στην κουρτίνα μας. Για παράδειγμα, εάν κάτω από το παράθυρο το οποίο επιθυμούμε να “ντύσουμε” υπάρχει κρεβάτι, τότε το μήκος της κουρτίνας θα είναι εμφανώς μικρότερο. Εάν πρόκειται να την τοποθετήσουμε πίσω από καναπέ ή στο παράθυρο πάνω από το νεροχύτη της κουζίνας, θα προτιμήσουμε και πάλι ελαφρώς κοντύτερη κουρτίνα. Σε περίπτωση που επιλέγουμε να βάλουμε και ριντό δίπλα από την κουρτίνα μας πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε να το μαζεύουμε στο πλάι. Σε αυτή την περίπτωση, αφήνουμε το ριντό αρκετά μακρύτερο ώστε μαζεύοντάς το στο πλάι να μη φαίνεται κοντό.
  2. κουρτίνες Βέροια ΘεσσαλονίκηΣτυλ. Υπάρχουν διάφορες επιλογές και εξαρτάται αποκλειστικά από το προσωπικό ύφος που θέλουμε να προσδώσουμε στο χώρο μας. Εάν επιθυμούμε ένα φωτεινό, ανάλαφρο στυλ πιθανόν δε θα διαλέξουμε βαριά υφάσματα.  Όταν επιθυμούμε την διατήρηση της ιδιωτικότητας του χώρου μας επιλέγουμε αδιαφανή υφάσματα.
  3. Ύφασμα. Η κατάλληλη επιλογή υφάσματος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλούμαστε να αποφασίσουμε. Λινές, μεταξωτές και κουρτίνες φτιαγμένες από άλλες φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι αποτελούν ιδιαίτερες επιλογές υψηλής αισθητικής. Τα υφάσματα αυτών των κατηγοριών είναι πολύ χυτά και αναδεικνύονται από τις ραφές τους. Στην περίπτωση, όμως που έχουμε παιδιά ή και κατοικίδια ζώα στο σπίτι μας, καλό είναι να αποφεύγουμε τις κουρτίνες των κατηγοριών αυτών οι οποίες είναι πιο ευαίσθητες, καθαρίζονται δυσκολότερα και είναι πιο απαιτητικές στο σιδέρωμα. Οι πολυεστερικές κουρτίνες από την άλλη μεριά, αποτελούν μια πολύ πιο πρακτική και οικονομική λύση, προσφέροντας ευκολία στο καθάρισμα και στο σιδέρωμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες σε πολυεστερικές κουρτίνες ικανές να μας δώσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα αναδεικνύοντας την αισθητική του χώρου μας.
  4. κουρτίνες Βέροια ΘεσσαλονίκηΣτεγνό καθάρισμα ή πλενόμενες στο πλυντήριο. Κατά την αγορά της κουρτίνας οφείλουμε να πληροφορούμαστε για τον τρόπο με τον οποίο αυτή πλένεται. Υπάρχουν κουρτίνες που μπορούμε να τις πλύνουμε στο πλυντήριό μας και άλλες που πλένονται αποκλειστικά με στεγνό καθάρισμα, όπως οι κατασκευές πακέτο/ρόμαν. Ομοίως οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί κατά το σιδέρωμά τους. Οι πολυεστερικές κουρτίνες είναι πολύ πρακτικές στο σίδερο, αφού δεν τσαλακώνουν.
  5. Κόστος. Υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών στα υφάσματα. Είναι σοφό να πραγματοποιούμε μία καλή έρευνα αγοράς χωρίς να έχουμε ως μοναδικό κριτήριο πως όσο πιο ακριβό είναι ένα προϊόν τόσο πιο καλή είναι και η ποιότητά του. Επιλέγοντας ένα κατάστημα λιανικής το οποίο στηρίζεται και στη δραστηριότητα χονδρικών πωλήσεων μπορούμε να βρούμε μοναδικές προσφορές υφασμάτων υψηλής ποιότητας σε τιμές κάτω του κόστους. Τα καταστήματα ORIENTO Home Collection σε Βέροια και Θεσσαλονίκη,  λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών καθώς και των μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων που διαθέτουν στις εγκαστάσεις τους, προσφέρουν   μία τεράστια ποικιλία σε περισσότερα από χίλια υφάσματα τιμών έως και -80% της πραγματικής τους αξίας. Μπορείτε να βρείτε υφάσματα υψηλής ποιότητας και απαράμιλλης αισθητικής από 3 ευρώ το μέτρο. Δε χρειάζεται πάντα το οικονομικό να έιναι και “ακριβό”.
  6. Δέστρα. Αν επιθυμούμε η κουρτίνα μας να μαζεύεται στο πλάι δεν πρέπει να παραλείψουμε να αγοράσουμε δέστρα. Μια πιο μοντέρνα επιλογή είναι οι μαγνήτες με ντίζα.
  7. κουρτίνες Βέροια ΘεσσαλονίκηΡιντό και κουρτίνα μαζί. Όσον αφορά τα ριντό, μπορούμε να επιλέξουμε να μην καταλαμβάνουν όλο το μήκος του ανοίγματος, αλλά να περιορίζονται σε μέγεθος καλύπτοντας το 1/3 έως 1/2 αυτού. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε αισθητά το κόστος χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στην αισθητική μας.
  8. Μέγεθος κουρτίνας. Η συνηθέστερη επιλογή είναι η κουρτίνας μας να καλύπτει το κούφωμα συν 15 εκατοστά από την κάθε μεριά. Σε περίπτωση που έχουμε σιδηρόδρομο πίσω από γύψινη κατασκευή ο οποίος καλύπτει όλο το μήκος του τοίχου, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο και με την κουρτίνα μας αν δεν επιθυμούμε να “γεμίσουμε” όλη την πλευρά μας με ύφασμα.  Καλό είναι να συμβουλευτείτε το κατάστημα από όπου προμηθευτήκατε το μηχανισμό ανάρτησης για το σωστό τρόπο μέτρησης των διαστάσεων της κουρτίνας σας ή ακόμα καλύτερα να επιλέξετε κάποιο κατάστημα που παρέχει τη λήψη μέτρων ως υπηρεσία. Τα καταστήματα ORIENTO Home Collection  αναλαμβάνουν μέσω εξειδικευμένων συνεργείων ή εξωτερικών συνεργείων την πλήρη εξυπηρέτησή σας από την αρχή έως το τέλος με: τοποθέτηση μηχανισμών ανάρτησης , λήψη μέτρων , ράψιμο , σιδέρωμα , τοποθέτηση κουρτινών κατόπιν συνεννόησης.
  9. Αριθμός ριντό. Η επιλογή μας πρέπει να βασίζεται σε δύο κριτήρια: το μήκος του κουφώματος και το γενικότερο ύφος του χώρου μας. Όσον αφορά το πρώτο, σε περίπτωση που έχουμε ένα πολύ μικρό άνοιγμα, πχ 1 m, καλό είναι να αποφύγουμε την τοποθέτηση ριντό εκτός αν αυτό γίνεται για πρακτικούς λόγους. Από την άλλη σε περίπτωση που έχουμε ένα πολύ μεγάλο κούφωμα είναι πιο σωστό να τοποθετήσουμε δύο ριντό, ένα από την κάθε μεριά καθότι ένα και μοναδικό ριντό θα δώσει πιο “φτωχό” αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο δεν επιθυμούμε να συμβεί. Σε περίπτωση που έχουμε ένα μετρίου μήκους κούφωμα, η απόφασή μας ορίζεται αποκλειστικά από το ύφος του χώρου μας. Ένας κλασσικός χώρος απαιτεί την ύπαρξη δύο ριντό, ένα από κάθε πλευρά καθότι η αίσθηση που θέλουμε να δώσουμε είναι ενός “πλούσιου” και γεμάτου χώρου όπως απαιτεί το κλασσικό ρεύμα. Από την άλλη, η αφαιρετική αισθητική ενός μοντέρνου χώρου αναδεικνύεται καλύτερα με την τοποθέτηση ενός και μόνο ριντό.κουρτίνες Βέροια Θεσσαλονίκη
  10. Χρώμα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιλογή υφασμάτων είναι το χρώμα. Οι χρωματικές επιλογές που υπάρχουν είναι αμέτρητες. Η τελική μας επιλογή έχει να κάνει με την προσωπική μας αισθητική και το ύφος που θέλουμε να προσδώσουμε στον χώρο μας. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας μία φωτογραφία του χώρου. Επιλέγοντας καταστήματα τα οποία διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό που παρέχει δωρεάν συμβουλές διακόσμησης, καθοδηγούμαστε κατάλληλα προς την ιδανική επιλογή για εμάς.Στα καταστήματα ORIENTO Home Collection σε Βέροια και Θεσσαλονίκη θα βρείτε εξειδικευμένους διακοσμητές με πολυετή εμπειρία για να σας βοηθήσουν. Από τους ανθρώπους των ORIENTO Home Collection υπάρχει η δυνατότητα να γίνει μελέτη του χώρου και παρουσίαση εξατομικευμένων προτάσεων για κάθε χώρο με βάση τις επιθυμίες σας. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα δειγματισμού προιόντων μας στον χώρο σας κατόπιν συνεννόησης.

Κράτα το

Leave a Reply