ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΧΑΛΙΩΝ |Percasa

χειροποίητα χαλιά ανατολής

Λατρεύετε το καινούριο χειροποίητο χαλί σας!

Τα σχέδια είναι υπέροχα , τα χρώματα λαμπερά , η όψη του βελούδινη.

χειροποίητα χαλιά ανατολής

Τι κρίμα που πρέπει να το πατάτε!

Μην ανησυχείτε όμως: Τα χειροποίητα χαλιά όσο πιο πολύ χρησιμοποιούνται , τόσο πιο όμορφα γίνονται! Αρκεί να υπάρχει η σωστή φροντίδα…

Οι έξυπνες συμβουλές που θα διαβάσετε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το πανέμορφο μεταξωτό ή μάλλινο χειροποίητο χαλί σας σε άψογη κατάσταση.

Μάθετε τα μυστικά περιποίησης  του κ. Νικολαΐδη Νικόλαου , ειδικού στα χειροποίητα χαλιά και το χαλί σας θα μείνει για πάντα τέλειο.

χειροποίητα χαλιά ανατολής

Πείτε ΝΑΙ

  • Στο βούρτσισμα: Τα μάλλινα χαλιά θα λάμψουν αν τα βουρτσίσετε με μια μαλακή βούρτσα βουτηγμένη σε διάλυμα (1 μέρος λευκό ξύδι σε 3 μέρη νερό) βουρτσίζοντας πάντα προς την κατεύθυνση του πέλους. Το λευκό ξύδι απομακρύνει απαλά τις σκόνες από τα μάλλινα χαλιά και ζωντανεύει τα χρώματα , ενώ είναι ιδανικό για την απομάκρυνσητων περισσότερων λεκέδων. Για τα μεταξωτά χαλιά αρκεί ένα απλό βούρτσισμα με στεγνή βούρτσα.
  • Στο συχνό απαλό καθαρισμό: με ηλεκτρική σκούπα και κόντρα στη φορά του πέλους για να απομακρύνετε η σκόνη
  • Στο συχνό αερισμό: με τον τρόπο αυτό τα χαλιά ”αναπνέουν” και απαλάσσονται από μυρωδιές και σκόνη.

χειροποίητα χαλιά ανατολής

Πείτε ΟΧΙ

  • Στο σκληρό τίναγμα: τα δυνατά χτυπήματα μπορεί να ”τραυματίσουν” το χειροποίητο χαλί. Αν είναι μάλλινο , τινάζετε χτυπώντας μόνο στο πίσω μέρος. Μην τινάζετε τα μεταξωτά.
  • Στις πλαστικές σακούλες: το χειροποίητο χαλί σας είναι ζωντανός οργανισμός γι’αυτό και θα πρέπει να αναπνέει. Φυλάξτε το σε χώρο σκοτεινό χωρίς υγρασία. Τυλίξτε το σε πάνινες σακούλες που επιτρέπουν το χαλί να αναπνέει. Αν χρησιμοποιηθούν νάυλον ανοίξτε τρύπες. Θυμηθείτε ότι τα μάλλινα χαλιά σε αντίθεση με τα μεταξωτά , προσβάλονται από σκώρο και χρειάζονται αντισκωρικό.

χειροποίητα χαλιά ανατολής

Πώς φεύγουν οι λεκέδες

Το μυστικό για την αποτελεσματική απομάκρυνση των λεκέδων είναι να δράσετε γρήγορα. Σκουπίστε αμέσως το σημείο που έχει γίνει λεκές με απορροφητικό πανί. Μετά πλύντε τοπικά με νερό.

 

 

 

* ο κ. Νικολαΐδης Νικόλαος είναι ιδιοκτήτης την εταιρίας ORIENTO Home Collection με πάνω από 30 χρόνια πείρα στον τομέα των χειροποίητων χαλιών με συνεχή ταξίδια στις χώρες παραγωγής τους συλλέγοντας αυτοπροσώπως, εμπειρίες, αισθήσεις και αγγίγματα από ποιοτικά χαλιά της Ανατολής.

Κράτα το

Leave a Reply