ΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΟ 2017 |Percasa

top trends 2017

Αφορμή για να ρίξουμε μια ματιά στις νέες τάσεις διακόσμησης του 2017 ήταν ένα νέο ζευγάρι το οποίο και εξυπηρέτησα την περασμένη εβδομάδα στο κατάστημά μας.

Θέμα συζήτησης ? το  δυάρι διαμέρισμα που πρόσφατα είχαν νοικιάσει ! Ένα ζευγάρι τόσο χαρούμενο για το νέο τους ξεκίνημα και τόσο «ανοιχτό» στις νέες τάσεις κ  προτάσεις διακόσμησης. Μας συνεπήρε η συζήτηση για χρώματα και υλικά.

Όταν τους ξεπροβόδησα είχα ένα χαμόγελο ικανοποίησης . Πλέον αρκετός κόσμος ενδιαφέρεται πραγματικά για την ουσία της διακόσμησης … ρωτάνε για πληροφορίες  και είναι αρκετά ενημερωμένοι! Αυτό που πάντα όμως τονίζω σε συζητήσεις μου είναι ότι πετυχημένη διακόσμηση δεν είναι η διακόσμηση που αντιγράφουμε από ένα περιοδικό ή κάποιο site επειδή μας το επιβάλουν ως τάση .. αλλά η έμπνευση και η προσωπική μας υπογραφή μέσα από όλα αυτά τα στοιχεία που μας παραθέτουν. Το ακούτε συχνά αλλά είναι το πιο σημαντικό .

 

  1. Φυτά & Greenery : Τα φυτά ομορφαίνουν και ολοκληρώνουν τον χώρο προσφέροντας συναισθήματα. «Γλυκαίνουν» έναν ψυχρό χώρο . Ζωντανά φυτά και περιποιημένες γλάστρες μπαίνουν πλέον και στα σπίτια μας όχι μόνο στα μπαλκόνια. Επίσης το πράσινο-greenery μπορεί να προστεθεί σε μικρές πινελιές σαν χρώμα.

 

  1. Αποχρώσεις Navy ή Denim Drift , είναι το νέο γκρι – μπλε χρώμα . Ένα φωτογενές χρώμα. Μην φοβηθείτε να βάψετε όλο το δωμάτιο και να το συνδυάσετε με λευκό και ξύλο.

 

  1. Χάλκινα στοιχεία : Το Inox όπως θα έχουμε διαπιστώσει εδώ και κάποιες σεζόν, δεν κυριαρχεί σαν υλικό . Τη θέση του έχει πάρει ο χαλκός ή αλλιώς το ροζ –χρυσό . Επιπλέον ταιριάζει απόλυτα αν θέλουμε να δώσουμε ρουστίκ ύφος.

 

  1. Μάρμαρο : Επέστρεψε δυναμικά το 2017 . Δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο. Μην σας φανεί περίεργο αν το συναντήσετε σε ταπετσαρία τοίχου , κάτι το οποίο δεν θα πρότεινα γιατί θέλει αρκετή προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού.

 

  1. Ξύλο : Το ξύλο εμφανίζεται πλέον σε παστέλ έως φυσικές αποχρώσεις και προτιμάμε ξύλα που φαίνονται τα έντονα νερά τους .

 

 

  1. Έντονες και ανάγλυφες υφές : Μπορεί να είναι ένα κομμάτι συνθετικής γούνας ή ένα χοντρό πλεγμένο ριχτάρι, ίσως να στολίζει ένα μαξιλάρι από παχύ βολάν τον καναπέ σας! Τολμήστε και δώστε τρισδιάστατες μορφές στον χώρο.

 

  1. Διάφορα μοτίβα μαζί : Όχι δεν πρέπει απαραίτητα το ύφασμα της τραπεζαρίας να είναι ίδιο με το μαξιλαράκι και το σκαμπό . Συνδυάστε διαφορετικά μοτίβα και συμπληρωματικά χρώματα μαζί. Αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια στα διακοσμητικά μαξιλαράκια σαλονιού τα οποία αν τα βαρεθείτε αλλάζουν ευκολά.

 

  1. Πεταλούδες : Θα τις βρούμε σε υφάσματα , ταπετσαρίες , έργα τέχνης και άλλα διακοσμητικά. Θα δώσουν μια «ανάλαφρη» νότα αν τις βάλουμε στη σωστή ποσότητα .

 

Λίνα Κόγια , Interior designer

Έπιπλα Κόγιας Ιωάννης

Καλής Παναγιάς Βέροια www.epipla-kogia.gr

Leave a Reply