Η minimal διακοσμηση ειναι καλη για εσας: Δειτε πως θα το πετυχετε |Percasa

Δεν υπάρχει κανένα μέρος σαν το σπίτι. Τουλάχιστον αυτό είναι που όλοι θέλουμε να σκεφτόμαστε! Αλλά είναι το σπίτι σας κατάλληλο για να σας ξεκουράσει; Μπαίνετε μετά από μια κουραστική ημέρα εργασίας για να συναντηθείτε με τους σωρούς ρούχων, πιάτων και σκόνη;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το σπίτι σας θα μπορούσε να συντελέσει στην αύξηση των επιπέδων άγχους σας;

 

Θα εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι , σύμφωνα με νέες έρευνες , το σπίτι μας μπορεί να επηρεάσει δραστικά τη διάθεσή μας, και μπορεί ακόμη και να μας αρρωστήσει. Η Journal of Social And Personal Relationships αποκαλύπτει ότι αυτή η πίεση είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν το ζευγάρι δουλεύει έξω από το σπίτι και κανείς από τους δύο δε θέλει να γυρίσει σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα εργασίας και να έρθει αντιμέτωπος με την ακαταστασία.

Θα μπορούσε το σπίτι μας πραγματικά να μας κάνει καταθλιπτικούς;

Η κατάθλιψη δεν είναι αστείο! Τα σπίτια μας είναι το ιερό μέρος για να ξεφύγουμε και να χαλαρώσουμε.

 

Ας δούμε κάποιους τρόπους για να αλλάξουμε το σπίτι μας από μια καταθλιπτική κατοικία σε ένα αρχοντικό ενίσχυσης διάθεσης.

Το πρώτο βήμα είναι να κοιτάξουμε προς μια μινιμαλιστική αισθητική διακόσμησης -ναι, οι μινιμαλιστές μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένοι στα σπίτια τους για πολλούς λόγους.

Έρευνες δείχνουν ότι ο φωτισμός , ο χώρος και ο σχεδιασμός του δωματίου μπορούν να επηρεάσουν το πως αισθανόμαστε. Οι μελέτες αυτές έχουν οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου τομέα της αρχιτεκτονικής που ονομάζεται νευρο-αρχιτεκτονική , όπου η επιστήμη της νευρολογίας συνδυάζεται με την αρχιτεκτονική σχεδίαση με σκοπό τη δημιουργία μοντέρνων σχεδίων τα οποία είναι αποτελεσματικά , λειτουργικά ακόμα και επουλωτικά.

 

Minimal Kid's Room

ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ. ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΤΕΛ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ , ΤΑ ΛΙΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΗΣΥΧΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ

 

Μερικοί λόγοι να προκαλεί το σπίτι σας άσχημη διάθεση :

  • Αν ένα δωμάτιο είναι υπερφορτωμένο μπορεί να μας κάνει ανήσυχους
  • Ένα σκοτεινό δωμάτιο μπορεί να μας κάνει καταθλιπτικούς
  • Ένα υπερβολικά φωτεινό δωμάτιο μπορεί να μας στρεσάρει και να μας κάνει ανυπόμονους
  • Ένα πολύ μικρό δωμάτιο μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε παγιδευμένοι

Κανένα από τα παραπάνω σενάρια δε κάνει το σπίτι μας να ακούγεται σαν το φιλόξενο καταφύγιο που ποθούμε.

 

Minimal Bathroom

ΜΠΑΝΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

 

Τα μικροαντικείμενα μαζεύουν σκόνη

Κοιτάξτε γύρω σας , έχετε τραπέζια και ράφια που κατακλύζονται από μπιχλιμπίδια; Έχετε στρώσεις από μαξιλάρια στον καναπέ ή το κρεβάτι σας;

Κατανοώ ότι έχετε όλα αυτά τα αντικείμενα για να κάνετε το σπίτι σας οικείο και φιλόξενο. Δυστυχώς μπορεί να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Να θυμάστε πάντα ότι το μυστικό είναι να υπάρχει μέτρο. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε το σπίτι μας έναν αποστειρωμένο και άδειο χώρο. Είναι σημαντικό να έχουμε κάποια ενθίμια γύρω μας. Αν το σπίτι μας είναι πολύ στείρο μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε θλίψη , κενότητα και απώλεια.

 

Η απλότητα και η συμμετρία φέρνουν ηρεμία

 

Minimal Living Room

ΣΑΛΟΝΙ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΧΡΩΜΑ , ΟΙ ΛΙΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 

Εμείς μπορεί ποτέ να μην κατανοήσουμε την λειτουργία του εγκεφάλου αλλά έρευνες δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας αντιδρά θετικά στην ύπαρξη συμμετρίας. Κατανοώ ότι μπορεί να φαίνεται ανόητο ότι ο άρτιος συνδυασμός αντικειμένων θα μας κάνει πιο χαρούμενους αλλά υπάρχουν ψυχολογικές έρευνες που δείχνουν ότι η επίτευξη ισορροπίας στον εξωτερικό μας χώρο επηρεάζει και τον εσωτερικό μας κόσμο. Απλότητα και συμμετρία συναντούμε σε όλα τα minimal αισθητικής σπίτια.

Minimal Bathroom

ΜΠΑΝΙΟ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ , ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΟΥΤΑ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΧΩΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

 

Το χρώμα μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας

Η μινιμαλιστική αισθητική εσωτερικών χώρων έχει μια απλή προσέγγιση όσων αφορά το χρώμα : φωτεινό και απλό. Θα παρατηρήσετε ότι τα χρώματα στους τοίχους είναι αρκετά ουδέτερα στα σπίτια Minimal αισθητικής. Τα φωτεινά , ουδέτερα χρώματα κάνουν το σπίτι να μοιάζει ανοιχτό , ευάερο και φιλόξενο.

Τα ουδέτερα και απλοικά δωμάτια επιτρέπουν στο μυαλό μας να επεξεργαστεί το δωμάτιο ως ενιαίο σύνολο χωρίς να αναγκάζει τα μάτια μας να φτερουγίζουν γεμάτα σύγχυση μεταξύ έντονων χρωμάτων και μικροαντικειμένων.

Είστε έτοιμοι να αγκαλιάσετε ένα πιο ήρεμο και χαρούμενο σπίτι; Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να απαλλαγείτε από όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα και να ζείτε σε ένα στείρο χώρο απλά το σπίτι πρέπει να έχει την ισορροπία , τη συμμετρία και το μινιμαλισμό που θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

instagram

ΣΑΛΟΝΙ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΤΕΛ ΚΑΙ ΛΕΥΚΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

 

Σας κάνει το σπίτι σας γκρινιάρη; Θα σκεφτείτε να δοκιμάσετε ένα πιο Minimal εσωτερικό για να δείτε αν θα σας κάνει πιο χαρούμενο;

 

 

Τσαλουχίδης Γιώργος

ezzo Rug Art

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply