ΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΘΕΣΗ | Percasa

Ένα χαλί μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για να διακοσμήσετε ένα χώρο ή το αντικείμενο που θα τον ενοποιήσει διακοσμητικά. Διαβάστε μερικές πληροφορίες και σκεφτείτε πριν αποφασίσετε ποιο χαλί ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν  το δωμάτιο να δείχνει πιο μεγάλο ,ενώ τα σκούρα προσδίδουν ζεστασιά. Αν γενικώς πρόκειται για ένα χώρο όπου συνηθίζετε να κάθεστε με την παρέα σας ,ένα μεγάλο επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε μεσαία απόχρωση ,όχι ιδιαίτερα έντονη ή απαλή ,είναι η καλύτερη επιλογή, για να μη φαίνονται η σκόνη και το χνούδι.

χαλιά κουρτίνες λευκά είδη

Αν θέλετε να αποκτήσει ενιαίο ύφος όλος ο χώρος προτιμήστε ένα χαλί μεγάλου μεγέθους .Αν προτιμάτε να προσδιορίσετε συγκεκριμένο χώρο ,διαλέξτε μια σειρά από μικρά χαλιά ή μόνο ένα μίκροτερο. Για την περίπτωση πάλι που θέλετε να διαχωρίσετε δύο χώρους ,επιλέξτε δύο με τις ίδιες περίπου διαστάσεις .Αν και οι προτιμήσεις διαφέρουν για το ποια είναι η σωστή απόσταση ανάμεσα στο χαλί και τον τοίχο ,οι διακοσμητές συστήνουν  περίπου τα 12 εκ. Αν έχετε τζάκι, φροντίστε το χαλί να απέχει το λιγότερο 30εκ. από αυτό.

Χαλιά Oriento

 

Μια ακόμη συχνή ερώτηση είναι αν ο καναπές πρέπει να πατάει  πάνω στο χαλί. Το πιο σωστό είναι να πατάει ή ολόκληρος ή να βρίσκεται εκτός. Η επιλογή σχεδίου πολλές φορές μας δυσκολεύει. σκεφτόμαστε με τι να το συνδυάσουμε. Πάνω από όλα και πρώτα από όλα το χαλί  είναι ένα έργο τέχνης. Όπως  διαλέγουμε έναν πίνακα έτσι θα πρέπει να επιλέγουμε και ένα χαλί. Στην αγορά σήμερα κυκλοφορεί μια μεγάλη γκάμα χαλιών είτε αναφερόμαστε σε χειροποίητο είτε σε μηχανής.

Οικονομικά Χαλιά Βέροια  Οικονομικά Χαλιά Βέροια

Οικονομικά Χαλιά Βέροια

Τα χαλιά χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα ,για να διατηρήσουν τα χρώματα και την πλούσια όψη τους. Για την συστηματική καθαριότητα τους μπορείτε να τα σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα ,πάντα προς τη φορά του πέλους .Με ελαφρώς βρεγμένη βούρτσα σκουπίζετε τα κρόσσια ,για να απομακρύνετε τις βρομιές. Αφήνετε να στεγνώσουν καλά. Για να τονίσετε τα χρώματα μπορείτε να τα περάσετε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και νερό(1: 3),χωρίς όμως να τα βρέξετε πολύ ,με ένα μαλακό σφουγγάρι που θα βουτήξετε ελαφρώς μέσα στη λεκάνη με το μείγμα. Η αποθήκευσή τους γίνεται πάντα σε βαμβακερό ύφασμα για να αναπνέουν και να αερίζονται.

 

Φαίδρα Μπαμπζέλη ,

Διακοσμήτρια

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply