ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ! |Percasa

δωρεάν διακοσμητικές ιδέες

Το υπνοδωμάτιο αποτελεί, σαφώς, τον πιο προσωπικό μας χώρο. Δεν υπάρχει, ίσως, καλύτερη αίσθηση από το να καταφύγουμε σε ένα γαλήνιο περιβάλλον προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία στον εαυτό μας μετά από μία επίπονη μέρα στη δουλειά.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κυριαρχεί η εντύπωση πως το υπνοδωμάτιό μας είναι υπερβολικά μικρό και δεν μας βοηθάει επαρκώς με τις καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις που πιθανόν αντιμετωπίζουμε. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την αναδιαμόρφωσή του, την εκ νέου διακόσμησή του και κατά συνέπεια την αίσθηση αύξησης του χώρου. Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να νιώθουμε πως τα όνειρά μας έγιναν πραγματικότητα στη στιγμή! Παρακάτω προσφέρονται χρήσιμα “tips” ώστε να μετατρέψουμε τον προσωπικό μας χώρο σε ένα άνετο, χαλαρωτικό και ευρύχωρο “καταφύγιο”.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Συγυρίζουμε το υπνοδωμάτιο τακτικά!

Πρέπει να θυμόμαστε πως διάσπαρτα αντικείμενα στο κομοδίνο και στο πάτωμα δημιουργούν απλά μία εικόνα ακαταστασίας. Άπλυτα ποτήρια, κουτάκια αναψυκτικών, ξεχασμένα σκουπίδια και ρούχα διασκορπισμένα παντού πρέπει να αποφεύγονται. Οτιδήποτε διαταράσει την γαλήνη μας οφείλουμε να το απομακρύνουμε ή να το συμμαζεύουμε.Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε ένα καθαρό δωμάτιο, ακόμα και ο αέρας έχει την αίσθηση φρεσκάδας και ζεστασιάς.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Έπιπλα που μεγιστοποιούν τον διαθέσιμο χώρο!

Πλέον, είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσουμε κατασκευές στον τοίχο, μετρώντας και διαμορφώνοντας ώστε ταιριάζουν ιδανικά στο χώρο μας. Μπορούμε να διαλέξουμε το είδος του ξύλου που θέλουμε και φυσικά το μέγεθος. Οι ξυλουργοί έχουν θαυμάσιες ιδέες και μπορούν να μας βοηθήσουν.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

 

Το μέγεθος του κρεβατιού

Το κρεβάτι καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του υπνοδωματίου. Επιλέγοντας ένα κρεβάτι medium μεγέθους, συνήθως, μας επιτρέπει να το συνοδεύσουμε και με ένα κομψό κομοδίνο δίπλα του. Πολλές φορές έχουμε την ανάγκη να έχουμε δίπλα ένα ποτήρι νερό, ένα βιβλίο ή γυαλιά.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Ας σταματήσουμε να αφενόμαστε κοιτώντας το άσπρο ντεκόρ!

Όλο και περισσότερο παρατηρείται η τάση να… αφενόμαστε κοιτάζωντας άσκοπα ένα άχρωμο ντεκόρ! Πρέπει, επομένως, να δημιουργήσουμε κάποιες πολύχρωμες ιδέες όπως για παράδειγμα μερικά έξτρα χρωματιστά φώτα. Ένας ροζ ή πορτοκαλί λαμπτήρας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

διακοσμητικές ιδέες

Εγκαθιστώντας σετ τηλεόρασης

Βασιζόμενοι στην εμπειρία, μία επίπεδη οθόνη τηλεόρασης που μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο αποτελεί ιδανική επιλογή. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούμε πολύτιμο χώρο στο δωμάτιό μας και σίγουρα περνούμε κάποιες ώρες ψυχαγωγίας.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Συνδυασμός χρωμάτων

Ας σηκώσουμε τα μανίκια! Το να βάψουμε μόνοι μας το δωμάτιό μας αποτελεί μία δημιουργική εμπειρία. Αν το υπνοδωμάτιό μας είναι σχετικά μικρό καλό είναι να αποφύγουμε τα σκούρα χρώματα. Μπεζ, ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, λιλά και βιολετί είναι ενδεικτικές προτάσεις που μπορούμε να υιοθετήσουμε ώστε να μην ξανανιώσουμε το αίσθημα πως είμαστε παγιδευμένοι σε σπηλιά!

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Αντικείμενα διακόσμησης

Τα αντικείμενα με τα οποία θα διακοσμήσουμε το χώρο μας είναι μία πολύ καλή αφορμή να αφήσουμε την φαντασία μας να ξεδιπλωθεί! Μπορούμε να βάλουμε ένα ή και δύο επιπλέον χαλιά στο δάπεδο. Ακόμα, “ζωντανά” διακοσμητικά μπορούν να προσδώσουν μία εναλλακτική νότα στον χώρο μας. Μία δυνατή λάμπα και μερικά μαξιλάρια με έντονα χρώματα μπορούν να κάνουν, επίσης, τη διαφορά.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω “tips”, το υπνοδωμάτιό μας μπορεί να μεταμορφωθεί στον προσωπικό χώρο που επιθυμούμε, προσφέροντάς μας γαλήνη και χαλάρωση. Αναμφίβολα, μικρές αλλαγές στην διακόσμηση του υπνοδωματίου μας -ακόμα και αν αυτό δεν είναι το πλέον ευρύχωρο- αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, αλλά όταν γίνει σωστά μας δίνει την αίσθηση ότι ζούμε όπως το είχαμε ονειρευτεί.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

 

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply