ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΟΥ | Percasa

οικονομικά λευκά είδη

  Οι κουρτίνες δημιουργούν ένα διαχωριστικό ανάμεσα σε εσάς και τον έξω κόσμο, αφήνουν το φως από έξω, όταν εσείς το αποφασίσετε, σας κρατούν ζεστασιά και συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του θορύβου. Αυτά τα πρακτικά θέματα είναι το ίδιο σοβαρά όσο το χρώμα,το σχέδιο και το υλικό κατασκευής της κουρτίνας.

  Το μήκος της κουρτίνας

  Το μάκρος τους καλό είναι να φτάνει μέχρι το πάτωμα ή μέχρι το κάτω μέρος του παραθύρου, αλλιώς καταστρέφουν τις αναλογίες του παραθύρου. Επίσης οι πολύ μακριές κουρτίνες που πέφτουν σχηματίζοντας ένα σωρό υφάσματος στο πάτωμα είναι ιδιαίτερα όμορφες.

Ποιότητα και σχέδιο υφάσματος

  Υπάρχουν τόσα πολλά στο εμπόριο που είναι δύσκολο να μάθετε από πού να αρχίσετε. Θα χρειαστεί να διαλέξετε ανάμεσα σε απλές, υπάρχουν βαριά λινά και υφαντά, moirés, χοντρά και πιο λεπτά βελούδα, ή ένα διακοσμητικό σχέδιο, όπως τα κλαδωτά, τα μικρά ευκρινώς χρωματισμένα γεωμετρίκα σχέδια, τα έντονα κρετόν ή τις έντονες ρίγες.

  Μην ξεχνάτε την κλίμακα, όταν επιλέγετε ύφασμα για κουρτίνες. Γενικά, ένα μικρό δωμάτιο με μικρά παράθυρα δε μοιάζει ομορφότερο με κουρτίνες που έχουν μεγάλα σχέδια, μολονότι μια μονοχρωμία ή ένα απλό παραθυρόφυλλο πίσω από την κουρτίνα απαλύνει την εντύπωση. Το ίδιο, τα ψηλά, χαριτωμένα παράθυρα θα φαίνονται λιγότερο εντυπωσιακά μ’ένα μικρό δυσδιάκριτο σχέδιο, ενώ οι οριζόντιες ρίγες θα διαταράξουν το σχήμα τους. Τα βαριά υφάσματα όπως το βελούδο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για κοντές κουρτίνες. Καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε στις ολόμακρες κουρτίνες.

Αναλογία υφάσματος

  Μην τσιγκουνεύεστε στην ποσότητα του υλικού. Οι πλούσιες κουρτίνες φαίνονται τόσο ομορφότερες. Αν θέλετε να κάνετε οικονομία, διαλέξτε ένα φθηνότερο ύφασμα. Για λεπτές κουρτίνες επιλέξτε αναλογία υφάσματος 1/2.5 ή 1/3 από το μέγεθος που θέλετε να καλύψετε. Για χοντρά υφάσματα επιλέξτε αναλογία 1/2 ή 1/2.5. Κουρτίνες με μεγάλα μοτίβα καλό είναι να επιλέγετε αναλογίες που θα αναδεικνύουν το σχέδιό τους.

 

Φαίδρα Μπαμπζέλη

διακοσμήτρια

ORIENTO Home Collection

Leave a Reply