ΤΟ ΞΥΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ | Percasa

Ποιος είπε ότι το ξύλο είναι μόνο για τα δάπεδα;

Οι ξύλινες επενδύσεις τοίχων παρουσιάζουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων, που προκύπτουν από επεξεργασίες που επιδέχεται το υλικό. Ομοιογενή όπως η οξιά ή με νερά όπως ο παλίσανδρος, ανοιχτόχρωμα όπως ο σφένδαμος ή σκουρόχρωμα και κλασικά όπως η καρυδιά, τα αναρίθμητα είδη φυσικής ξυλείας σίγουρα ικανοποιούν ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα. Η εμφάνιση, το χρώμα και τα νερά που εμφανίζει το ξύλο εξαρτώνται από τον τρόπο κοπής. Αν τα επιμέρους τμήματα κοπούν κατακόρυφα και κατά μήκος του κορμού τότε προκύπτουν σημάδια και ρόζοι, καθώς και διαφορές στο χρώμα μεταξύ των κομματιών. Όταν το ξύλο εμφανίζει ήρεμα και ομοιόμορφα νερά τότε έχει κοπεί εγκάρσια αλλά δεν έχει διαπεράσει όλο τον κορμό. Τέλος, όταν η κοπή περάσει από το κέντρο του κορμού, τότε το ξύλο είναι ιδιαίτερα σκληρό και ανθεκτικό.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Η εφαρμογή τους σε κάθετες επιφάνειες μπορεί να γίνει με τη μορφή παραλληλόγραμμων πλακιδίων μικρού πάχους, που είναι μάλλον τα πιο εύκολα στην τοποθέτηση. Η σύνθεση, μάλιστα, διαφορετικών ειδών ξυλείας δίνει την όψη σκακιέρας στον τοίχο. Δεύτερος τρόπος είναι τα ενιαία πάνελ που μπορούν να καλύψουν μια ολόκληρη επιφάνεια και δίνουν στο χώρο φυσική ηρεμία και ομοιογένεια. Εναλλακτικά, μπορούν να τοποθετηθούν ακανόνιστα τμήματα κορμών ή λεπτότερες φέτες δίνοντας μια πρωτόγονη και ρουστίκ αγριάδα. Οι τυποποιημένες σανίδες που εφαρμόζονται καρφωτά ή κολλητά είναι ένας ακόμη τρόπος τοποθέτησης, που μπορεί να καλύψει χώρους με πολλές γωνίες και κοψίματα.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

Εκτός όμως από τη φυσική ξυλεία, μπορείτε να στραφείτε και σε πιο οικονομικές και εύκολες λύσεις. Τα φύλλα κόντρα πλακέ, τα MDF και οι γνωστές σε όλους μελαμίνες σε ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων είναι εναλλακτικές προτάσεις απομίμησης ξύλου. Ένα άλλο πολύ γνωστό υλικό είναι το laminate. Είναι πανομοιότυπο του ξύλου, έχει την ιδιότητα της εύκολης τοποθέτησης και επιπλέον δε χρειάζεται συντήρηση. Διατίθεται σε τυποποιημένες διαστάσεις προλουστραρισμένων σανίδων, σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και πάχους και δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη επεξεργασία μετά την τοποθέτηση.

διακόσμηση Θεσσαλονίκη Βέροια

 

Φαίδρα Μπαμπζέλη ,

διακοσμήτρια ORIENTO Home Collection

Leave a Reply