top trends 2017

ΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΟ 2017 |Percasa

Αφορμή για να ρίξουμε μια ματιά στις νέες τάσεις διακόσμησης του 2017 ήταν ένα νέο ζευγάρι το οποίο και εξυπηρέτησα την περασμένη εβδομάδα στο κατάστημά μας.

Θέμα συζήτησης ? το  δυάρι διαμέρισμα που πρόσφατα είχαν νοικιάσει ! Ένα ζευγάρι τόσο χαρούμενο για το νέο τους ξεκίνημα και τόσο «ανοιχτό» στις νέες τάσεις κ  προτάσεις διακόσμησης. Μας συνεπήρε η συζήτηση για χρώματα και υλικά.

Όταν τους ξεπροβόδησα είχα ένα χαμόγελο ικανοποίησης . Πλέον αρκετός κόσμος ενδιαφέρεται πραγματικά για την ουσία της διακόσμησης … ρωτάνε για πληροφορίες  και είναι αρκετά ενημερωμένοι! Αυτό που πάντα όμως τονίζω σε συζητήσεις μου είναι ότι πετυχημένη διακόσμηση δεν είναι η διακόσμηση που αντιγράφουμε από ένα περιοδικό ή κάποιο site επειδή μας το επιβάλουν ως τάση .. αλλά η έμπνευση και η προσωπική μας υπογραφή μέσα από όλα αυτά τα στοιχεία που μας παραθέτουν. Το ακούτε συχνά αλλά είναι το πιο σημαντικό .

 

  1. Φυτά & Greenery : Τα φυτά ομορφαίνουν και ολοκληρώνουν τον χώρο προσφέροντας συναισθήματα. «Γλυκαίνουν» έναν ψυχρό χώρο . Ζωντανά φυτά και περιποιημένες γλάστρες μπαίνουν πλέον και στα σπίτια μας όχι μόνο στα μπαλκόνια. Επίσης το πράσινο-greenery μπορεί να προστεθεί σε μικρές πινελιές σαν χρώμα.

 

  1. Αποχρώσεις Navy ή Denim Drift , είναι το νέο γκρι – μπλε χρώμα . Ένα φωτογενές χρώμα. Μην φοβηθείτε να βάψετε όλο το δωμάτιο και να το συνδυάσετε με λευκό και ξύλο.

 

  1. Χάλκινα στοιχεία : Το Inox όπως θα έχουμε διαπιστώσει εδώ και κάποιες σεζόν, δεν κυριαρχεί σαν υλικό . Τη θέση του έχει πάρει ο χαλκός ή αλλιώς το ροζ –χρυσό . Επιπλέον ταιριάζει απόλυτα αν θέλουμε να δώσουμε ρουστίκ ύφος.

 

  1. Μάρμαρο : Επέστρεψε δυναμικά το 2017 . Δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας στον χώρο. Μην σας φανεί περίεργο αν το συναντήσετε σε ταπετσαρία τοίχου , κάτι το οποίο δεν θα πρότεινα γιατί θέλει αρκετή προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού.

 

  1. Ξύλο : Το ξύλο εμφανίζεται πλέον σε παστέλ έως φυσικές αποχρώσεις και προτιμάμε ξύλα που φαίνονται τα έντονα νερά τους .

 

 

  1. Έντονες και ανάγλυφες υφές : Μπορεί να είναι ένα κομμάτι συνθετικής γούνας ή ένα χοντρό πλεγμένο ριχτάρι, ίσως να στολίζει ένα μαξιλάρι από παχύ βολάν τον καναπέ σας! Τολμήστε και δώστε τρισδιάστατες μορφές στον χώρο.

 

  1. Διάφορα μοτίβα μαζί : Όχι δεν πρέπει απαραίτητα το ύφασμα της τραπεζαρίας να είναι ίδιο με το μαξιλαράκι και το σκαμπό . Συνδυάστε διαφορετικά μοτίβα και συμπληρωματικά χρώματα μαζί. Αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια στα διακοσμητικά μαξιλαράκια σαλονιού τα οποία αν τα βαρεθείτε αλλάζουν ευκολά.

 

  1. Πεταλούδες : Θα τις βρούμε σε υφάσματα , ταπετσαρίες , έργα τέχνης και άλλα διακοσμητικά. Θα δώσουν μια «ανάλαφρη» νότα αν τις βάλουμε στη σωστή ποσότητα .

 

Λίνα Κόγια , Interior designer

Έπιπλα Κόγιας Ιωάννης

Καλής Παναγιάς Βέροια www.epipla-kogia.gr

Leave a Comment