Το βιομηχανικό στυλ ειναι μοναδικό
Στο παρελθόν, δεν ήταν καν στυλ καθώς κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης ήταν η συνήθης εικόνα , συνδεδεμένη με το lifestyle των καθημερινών ανθρώπων.Πριν από κάποιο καιρό, έγινε της μόδας η χρήση παλιών εργοστασίων και αποθηκών ως κατοικίες. Οι διακοσμητές βρήκαν μία μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα νέο στυλ χρησιμοποιώντας την άγρια αρχιτεκτονική, τους εκτεθειμένους σωλήνες και άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία των χώρων αυτών. Σύντομα, το βιομηχανικό στυλ έγινε της μόδας και πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν στο διαμέρισμά τους μια φρέσκια και πρωτότυπη ατμόσφαιρα.
Εάν και εσείς έχετε βαρεθεί τους παραδοσιακούς χώρους και το είδος της πολυτέλειας που κάνει μπαμ, αναμφίβολα πρέπει να δοκιμάσετε το βιομηχανικό στυλ. Δεν χρειάζεται να ζείτε σε ένα φαντεζί loft της Νέας Υόρκης για να δημιουργήσετε αυτό το στυλ στο διαμέρισμά σας. Διαβάστε εδώ και ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε γι αυτήν την καταπληκτική τάση διακόσμησης η οποία ήρθε για να μείνει.
Μην κρύβετε τον πραγματικό χαρακτήρα του χώρου
Υπάρχει κάτι άκρως απελευθερωτικό στο να αφαιθείτε στην ατέλεια του βιομηχανικού στυλ. Φυσιολογικά αν ήταν να διακοσμήσετε μια αποθήκη θα προσπαθούσατε να την κάνετε να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με ένα ”κανονικό” σπίτι. Αυτό θα σήμαινε αφαίρεση όλων των βιομηχανικών στοιχείων ή τουλάχιστον την επικάλυψή τους. Οι σωλήνες είναι ένα από αυτά. Το βιομηχανικό στυλ όμως απαιτεί την έκθεσή τους και την μετατροπή τους σε αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης.
Ξύλο και μέταλλο
Ο συνδυασμός ξύλου και μέταλλου είναι ο πυρήνας του βιομηχανικού στυλ. Θέλουμε άγριες και ατελείς επιφάνειες οι οποίες να θυμίζουν παλιά εργοστάσια και τον βιομηχανικό εξοπλισμό τους.Εάν χρησιμοποιείτε ξύλο, αυτό πρέπει να φαίνεται όσο πιο ωμό και φυσικό γίνεται.
Το μέταλλο είναι το άλλο υλικό που επιβάλλεται να χρησιμοποιήσετε. Όταν λέμε μέταλλο εννοούμε κυρίως ατσάλι και σίδερο καθώς και τα δύο παρουσιάζουν ήπια χρώματα και φινιρίσματα. Σε βιομηχανικούς χώρους, συχνά βλέπετε αρκετά μεταλλικά στοιχεία, καθώς τα μέταλλα μαύρου χρώματος ταιριάζουν με οτιδήποτε και προσθέτουν την απαιτούμενη αντίθεση.
Αυστηρές γραμμές
Η λειτουργικότητα πάνω από το στυλ. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας. Απλές γραμμές και όχι περιττή σχεδίαση.
Τούβλο και μπετόν
Με τον ίδιο τρόπο που αφήνετε τους σωλήνες εμφανείς, το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τους τοίχους εκθέτοντας τον πυρήνα της κατασκευής τους. Αφήνοντας ορατή τη ψυχή του κτιρίου σας δίνεται μια αίσθηση αυθεντικότητας η οποία ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της αρχιτεκτονικής.
Μινιμαλιστικό δάπεδο
Υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά μόνο ένα κριτήριο στην επιλογή δαπέδου.Θα πρέπει να σας δίνουν την αίσθηση ότι θα μπορούσατε να τα συναντήσετε σε ένα εργοστάσιο ή σε μία αποθήκη.
Ενιαίοι χώροι
Το βιομηχανικό στυλ είναι άρικτα συνδεδεμένο με τα loft. Ένας ενιαίος χώρος απαιτεί έξυπνες επιλογές στη διακόσμηση για να δίνει την αίσθηση της ενότητας και όχι τυχαίων επιλογών. Στόχος σας θα πρέπει να είναι η επιλογή σχεδίων και χρωματικής παλέτας που θα ενοποιούν ομοιόμορφα ολόκληρο τον χώρο.
Χρωματική παλέτα
Όσον αφορά τα χρώματα το βιομηχανικό στυλ μοιάζει πολύ με το σκανδιναβικό. Περιλαμβάνει πολλές ουδέτερες αποχρώσεις του μπεζ, του καφέ, του γκρι, του λευκού και του μαύρου.Φυσικά και μπορείτε να βάλετε και πινελιές από άλλα χρώματα για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον.
Έργα τέχνης
Όταν επιλέγετε έργα τέχνης σε ένα διαμέρισμα βιομηχανικού στυλ θα πρέπει να είσαστε θαρραλέοι στις επιλογές σας. Κάντε μοντέρνες επιλογές όπως για παράδειγμα abstract πίνακες. Υπάρχουν δύο επιλογές. Μπορείτε να κινηθείτε σε μινιμαλιστικές μονοχρωμίες ή σε πολύχρωμες επιλογές οι οποίες θα ξεχωρίζουν στον χώρο τραβώντας την προσοχή.
Vintage στοιχεία
Το βιομηχανικό στυλ αγαπάει το παλιό. Περιηγηθείτε σε παλαιοπολεία και βρείτε αντικείμενα που να ταιριάζουν στον χώρο σας.
Φωτισμός
Φωτιστικά εδάφους, αλυσίδες κρεμασμένες από την οροφή, μεταλλικά λαμπατέρ και σποτάκια πρέπει να είναι οι κύριοι τρόποι φωτισμού σας. Η απλότητα είναι το ζητούμενο.