ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ: ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΟΥΡΤΙΝΩΝ |Percasa

μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών

Οι μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών σε πολλές περιπτώσεις καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του μπάτζετ. Συχνά, είναι αυτοί και όχι οι κουρτίνες που ανεβάζουν το μπάτζετ αγοράς.

μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών

Όταν έχουμε γύψινο

Τοποθετούμε τον σιδηρόδρομο πίσω από το γύψινο. Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε σε αυτή την περίπτωση είναι αν θα βάλουμε μία κουρτίνα ή και ριντό. Σε περίπτωση που θα βάλουμε και ριντό επιλέγουμε διπλό σιδηρόδρομο σταθερό ή με μηχανισμό ανέβα κατέβα.

μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών

Όταν δεν έχουμε γύψινο στον τοίχο μας

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία πλειάδα σχεδίων σε κουρτινόξυλα ή να επιλέξουμε να διακοσμήσουμε τον τοίχο μας με μία μετώπη. Η μετώπη είναι μία μοντέρνα εκδοχή του γύψινου. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά σχέδια σε μετώπες ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο για το χώρο μας ανεξαρτήτου ύφους, ακολουθώντας την ίδια λογική με το γύψινο.

μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών

Αν το κουρτινόξυλο είναι η επιλογή μας, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μεγάλη γκάμα σχεδίων και ύφους. Αν θέλουμε να κρεμάσουμε δύο κουρτίνες μπορούμε να επιλέξουμε διπλό κουρτινόξυλο ή ένα μονό στο οποίο θα προσαρμόσουμε με ειδικά μπινάρια έναν απλό σιδηρόδρομο, ελαχιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό το κόστος.

μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινώνμηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών

Χρώμα μηχανισμών ανάρτησης κουρτινών

Η συνηθέστερη επιλογή είναι το inox. Στην αγορά πλέον μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Μπρονζέ, παστέλ χρώματα, βιομηχανικές επεξεργασίες είναι ορισμένες μόνο από τις επιλογές που μας προσφέρονται ώστε να κάνουμε τη σωστή επιλογή με βάση την αισθητική του χώρου μας.

μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών μηχανισμοί ανάρτησης κουρτινών

Μέγεθος μηχανισμού ανάρτησης της κουρτίνας

Μετράμε το φάρδος του κουφώματος του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτάς μας. Μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού ανάρτησης το μέγεθος της κουρτίνας που χρειαζόμαστε ορίζεται από το φάρδος του, καθώς και από την απόστασή του από το δάπεδο.

 

Φαίδρα Μπαμπζέλη
διακοσμήτρια
ORIENTO Home Collection

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply