ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ: 10 TRICKS |Percasa

oriento δωρεάν διακόσμηση

Μερικοί επιλέγουν να ζήσουν σε περιορισμένο χώρο επείδη δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το καθάρισμα και τις επισκευές. Άλλοι απλά δεν έχουν επιλογή. Ανεξάρτητα από τις συνθήκες η αίσθηση της άνεσης χώρου είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Ο μικρός χώρος είναι βολικός και χαριτωμένος, αλλά έχει και τα μειονεκτήματά του. Δωμάτια με έλλειψη χώρου παρουσιάζουν περιορισμούς από τη φύση τους, και επίσης υπάρχουν πολλά προσωπικά αντικείμενα τα οποία πρέπει να βρείτε μέρος για να τα τοποθετήσετε.

Φωτίστε το δωμάτιο σας

Αυτό είναι πραγματικά πολύ απλό. Τα σκούρα χρώματα κάνουν τα πράγματα να φαίνονται μικρότερα. Εάν θέλετε ένας μικρός χώρος να δείχνει μεγαλύτερος, αποφύγετε να βάψετε τους τοίχους σας σε σκούρες αποχρώσεις. Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν τον χώρο σας να μοιάζει πιο μεγάλος και ευρύχωρος. Μερικά χρώματα που πραγματικά θα ”μεγαλώσουν” το χώρο σας είναι το γαλάζιο, το κρεμ, το ανοιχτό γκρι και το φωτεινό πράσινο. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα φωτεινό δάπεδο. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε το πάτωμα, μία καλή εναλλακτική λύση είναι να τοποθετήσετε ένα μεγάλο χαλί που θα αναδείξει και θα φωτίσει το χώρο σας.

Ξεχάστε τα έντονα μοτίβα

Ένα ή δύο μαξιλάρια με μεγάλα γεωμετρικά σχέδια δεν θα είναι άσχημα, αλλά πολλά έντονα σχέδια σε έναν μικρό χώρο θα τον ”πνίξουν”. Εάν επιθυμείτε να τοποθετήσετε ταπετσαρία, επιλέξτε μία με μικρά διακριτικά σχέδια σε φωτεινά χρώματα. Το ίδιο κάντε και στα χαλιά. Εάν θέλετε να δώσετε ένταση, είναι καλύτερο να το κάνετε με κάποιους πίνακες στον τοίχο και να αφήσετε τον υπόλοιπο χώρο πιο ”ήσυχο”.

Χρησιμοποιήστε ήπιες αντιθέσεις

Η αλήθεια είναι πως είναι καλύτερα ο χώρος να είναι βαμμένος με ένα ανοιχτό χρώμα αλλά αυτό δε σημαίνει πως απαγορεύονται οι αντιθέσεις. Ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι διακοσμητές και είναι πολύ χρήσιμο είναι να βάψετε με διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος τον τοίχο, τις εσοχές και το ταβάνι, ( οι τοίχοι πάντα πρέπει να είναι λίγο πιο σκούροι). Ένα ακόμη παρόμοιο κόλπο που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι να συνδυάσετε έναν τοίχο βαμμένο σε pastel χρώμα με μία άσπρη φωτεινή επίπλωση.

Μίξη και σύνδεση

Η ενιαία διακόσμηση ενός μικρού χώρου τον κάνει να φαίνεται πιο ευρύχωρος. Για παράδειγμα εάν η κουζίνα σας ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος του σπιτιού δεν διαχωρίζεται με το σαλόνι τότε καλό είναι να έχουν το ίδιο πάτωμα και τα ίδια χρώματα στον τοίχο. Κρατήστε το ίδιο χρώμα για να δίνεται η εντύπωση ενός ενιαίου μεγαλύτερου χώρου. Επίσης μπορείτε κάποια μεγάλα έπιπλα του δωματίου όπως τις συρταριέρες ή τις ντουλάπες να τις έχετε στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο ώστε να διευρυνθεί οπτικά ο χώρος.

Αφήστε το φως να εισέλθει

Εάν έχετε μεγάλα παράθυρα μην χάνετε την ευκαιρία να αφήσετε το εξωτερικό φως να μπαίνει στον χώρο σας. Έτσι θα συνδέσετε το δωμάτιό σας με τον έξω κόσμο και θα δώσετε μία αίσθηση βάθους. Εάν δεν θέλετε να αφήσετε τα παράθυρά σας ακάλυπτα τότε μπορείτε να βάλετε απλά panel και να τα ταιριάξετε με το χρώμα του τοίχου ή σε λίγο πιο ανοιχτό. Μια ακόμα πολύ καλή και οικονομική λύση είναι η επιλογή διάτρητων υφασμάτων (π.χ. οργάντζες) σε φωτεινά χρώματα τα οποία δίνουν μια αέρινη αίσθηση.

Χρησιμοποιήστε πολυχρηστικά έπιπλα

Είναι για να κανετε τον χώρο σας να φαίνεται λιγότερο ακατάστατος. Τα πολλαπλής χρήσης έπιπλα είναι ανεκτίμητη προσθήκη για οποιοδήποτε χώρο. Ένα αναπαυτικό κάθισμα με μαξιλάρια μπορεί να μετατραπεί σε τραπεζάκι, μία συρταριέρα μπορεί να μετατραπεί σε κομοδίνο και ένα γραφείο με μία μόνο απλή κίνηση μπορεί να γίνει ένα στριφογυριστό κρεβάτι διδύμων.

 

  Αγκαλιάστε τον μινιμαλισμό

Μία εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες ή μία συλλογή από βάζα αντίκες είναι σίγουρα κάτι που σας κάνει περήφανους, αλλά εάν ζείτε σε έναν μικρό χώρο τότε είναι καλύτερο να τα περιορίσετε. Υπάρχουν πράγματα που η έκθεση τους, κάνει έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακατάστασος και στριμωγμένος. Αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά προσπαθήστε να μην τα βάζετε στον χωρο σας ή ακόμη και αν υπάρχουν αντικείμενα που δεν μπορείτε να τα αποχωριστείτε, τότε προσπαθήστε να τα ταιριάξετε χρωματικά ώστε να δείχνουν οργανωμένα.

Δημιουργήστε ένα κεντρικό point

Όπως ήδη γνωρίζετε τα υπεράριθμα αντικείμενα γεμίζουν το δωμάτιο και δημιουργούν ακαταστασία. Σίγουρα, τα μικρότερα αντικείμενα πιάνουν λιγότερο χώρο, αλλά μερικές φορές τα μεγαλύτερα αντικείμενα είναι καλύτερα. Όταν διακοσμείτε ένα μικρό χώρο, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα κεντρικό point με ένα εμφανές αντικείμενο ή χαρακτηριστικό το οποίο θα κεντρίσει την προσοχή ( ένα τραπέζι στην τραπεζαρία, ένα κρεβάτι ή ένας πίνακας στον τοίχο).

Έπιπλα που μαζεύουν και αποθηκεύονται

Πολλοί νομίζουν πως αυτά τα έπιπλα υπάρχουν μόνο για να χρησιμοποιούνται ως καρέκλες σκηνοθέτη και στις καφετέρειες  αλλά αυτό δεν ισχύει. Μπορείτε να μαζεύεται τα έπιπλα όταν δεν τα χρησιμοποιείτε ώστε να μην πιάνουν χώρο.

Δώστε αντανάκλαση

Οι καθρέπτες , τα γυάλινα αντικείμενα και τα τεχνητά φώτα μεγαλώνουν το δωμάτιο. Το καταλληλότερο μέρος για να τοποθετήσετε τον καθρέπτη είναι δίπλα σε μία πηγή φωτός ( π.χ. μία λάμπα) ή απέναντι από ένα παράθυρο ώστε να κάνει αντανάκλαση με έξω.

mirror and glass

 

 

Leave a Reply