ΕΠΙΛΕΓΩ ΧΑΛΙΑ ΕΖΖΟ

Επιλέγοντας χαλιά ezzo απολαμβάνετε τα εξής ποιοτικά πλεονεκτήματα:

Κορυφαία Ποιότητα & Ανθεκτικότητα

Στα χαλιά ezzo χρησιμοποιούνται αποκλειστικά υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες. Τα κορυφαίας ποιότητας νήματα σε συνδυασμό με τις υψηλές πυκνότητες ύφανσης δημιουργούν χαλιά υψηλής αντοχής στην έντονη οικιακή χρήση.

Υποαλλεργικά & Αντιβακτηριδιακά

Όλα τα προϊόντα της συλλογής χαλιών ezzo δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες για την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον διαβίωσης. Τα νήματα που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή τους έχουν ειδική επεξεργασία ώστε να μην δημιουργούνται βακτήρια και είναι ιδανικά για όσους έχουν αλλεργία στο μαλλί.

Εύκολα στο καθάρισμα

Τα κορυφαίας ποιότητας νήματα που χρησιμοποιούμε υπόκεινται σε ειδικές επεξεργασίες που καθιστούν το καθάρισμα των χαλιών ezzo εξαιρετικά εύκολο. Είναι εύκολα στο καθάρισμα, χωρίς ίνες σκόνης.

Αντιστατικά : Δε δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός στην επιφάνεια του χαλιού με αποτέλεσμα να σκουπίζεται πολύ εύκολα και γρήγορα.

Αλέκιαστα : Δεν απορροφούν στο εσωτερικό του νήματος άμεσα τους υγρούς λεκέδες με αποτέλεσμα να είναι αλέκιαστα στους καθημερινούς λεκέδες. 

Ανεξίτηλα Χρώματα : Δεν ξεθωριάζουν με τις συχνές πλύσεις.

Βραδυφλεγή

Πρότυπο Oeko-Tex® Standard 100

Ο τίτλος του προϊόντος “Confidence in Textiles– textiles tested for harmful substances according to OEKO-TEX® Standard100” (εμπιστοσύνη στα κλωστοϋφαντουργικά, ελεγμένα για επιβλαβείς ουσίες, σύμφωνα με το Oeko-Tex Standard 100) είναι ένα ανεξάρτητο σύστημα πιστοποίησης, για κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα όλων των ειδών.

Ο εργαστηριακός έλεγχος και η πιστοποίηση των υλικών γίνονται σε ένα από τα 15 Oeko-Tex μέλη/ινστιτούτα σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Στην Γερμανία και τη Γαλλία, τα πιστοποιητικά εκδίδονται από το κέντρο πιστοποίησης του Oeko-Tex.

Πιστοποίηση των χαλιών ezzo
Προϋπόθεση για την πιστοποίηση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σύμφωνα με το πρότυπο Oeko-Tex® Standard 100, είναι ότι όλα τα τμήματα ενός είδους προϊόντος, ανεξαιρέτως, θα πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια.

Όλα τα χαλιά ezzo είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και  προς το περιβάλλον, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, από την παραγωγή στην τοποθέτηση και από την χρήση στην ανακύκλωση. Τα πρότυπά του ινστιτούτου, για τις πρώτες ύλες, τις πρόσθετες ουσίες και τις διαδικασίες παραγωγής, είναι μοναδικά στην Ευρώπη.

Τα χαλιά ezzo ελέγχονται για την αρχική παραγωγή των νημάτων τους, ακόμη και τον έλεγχο φυτοφαρμάκων στη γιούτα, φυτό από το οποίο παράγεται το υπόστρωμα  των χαλιών. Επίσης, ελέγχεται η ποιότητα των βαφών του νήματος και τα ενδεχόμενα πρόσθετα υλικά ή κόλλες.Περνούν έλεγχο επίσης, για την εξάτμιση πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) σε θαλάμους δοκιμών εκπομπών. Η εξάτμιση αφορά την απελευθέρωση αερίου που διαλύθηκε, παγιδεύτηκε, καταψύχθηκε ή απορροφήθηκε σε κάποιο υλικό, όπως για παράδειγμα η κόλλα που περιέχουν κάποια χαλιά στο υπόστρωμά τους, μπορεί να εξάγει δύσοσμες πτητικές οργανικές ενώσεις. Τα χαλιά ezzo, δεν περιέχουν πρόσθετα και κόλλες.

Οι έλεγχοι επιβλαβών ουσιών περιλαμβάνουν:

  • απαγορευμένες εκ της νομοθεσίας ουσίες και τις υποχρεωτικά ελεγχόμενες ουσίες
  • γνωστές επιβλαβείς για την υγεία ουσίες (για τις οποίες ωστόσο δεν υπάρχει ρύθμιση από νόμο)
  • καθώς και παραμέτρους για προληπτικά υγειονομικά μέτρα